Μερικές χρήσιμες επισημάνσεις…

 

 

 

Η πιο σημαντική τακτική για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος είναι η πρόληψη.

Καθώς το 80% της ζημίας που αποφέρει ο ήλιος, συμβαίνει πριν από την ηλικία των 18, ο πιο αποτελεσματικός χρόνος για την πρόληψη είναι κατά την παιδική ηλικία. Επειδή όμως τα παιδιά δεν μπορούν να παραφυλαχθούν από μόνα τους, ο κάθε γονέας είναι υπεύθυνος να προφυλάξει το παιδί του και από αυτόν τον κίνδυνο.

Πότε είναι επικίνδυνος ο ήλιος?

Οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι επικίνδυνη. Οι πιο επικίνδυνες ώρες ως προς την έκθεση στον ήλιο είναι μεταξύ 11:00πμ με 16:00μμ, πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτές τις ώρες η έκθεση στον ήλιο πρέπει να είναι μηδαμινή.Δυστυχώς όμως εμείς οι Έλληνες, παρα την όλη ενημέρωση που δεχόμαστε από γιατρούς και παιδιάτρους, δεν καταφέρνουμε να τηρήσουμε κυρίως στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τα παιδιά μας στην θάλασσα και στη πισίνα?

Όσο είναι δυνατόν τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στη σκιά. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να συμβεί για πολλή ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη προστασία είναι τα παιδιά να φοράνε αντηλιακά ρούχα με προστασία UPF50+. Στα σημεία που δεν καλύπτονται με το εξειδηκευμένο ρούχο θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF15 και άνω.

Γιατί να μην φοράμε κανονικά ρούχα στη θάλασσα όπως ένα μακό μπλουζάκι και παντελονάκι?

Αν και όλα τα υφάσματα προσφέρουν κάποιου είδους προστασία από τον ήλιο το κάθε ύφασμα το προσφέρει σε διαφορετικό βαθμό. Τα περισσότερα βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα μπλοκάρουν τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου (UVR) κατά 50%. Από τη στιγμή που το ύφασμα βραχεί δεν είναι καθόλου ευχάριστο όταν φοριέται και η προστασία μειώνεται κατά το ήμισυ δηλαδή 25%. Αυτό σημαίνει ότι οπωσδήποτε το παιδί σας θα πρέπει να βάζει και αντηλιακή κρέμα κάτω από τα ρούχα εφόσον αποφασίσετε να του φορέσετε ένα απλό μπλουζάκι στη θάλασσα ή στη πισίνα.

Τι σημαίνει προστασία UPF50+?

Το UPF50+ είναι η μέγιστη προστασία που απονεμήθηκε από την Αυστραλιανή αρχή για την προστασία από την ακτινοβολία και την πυρηνική προστασία. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο υλικό φέρει αυτή την ένδειξη, έχουν περάσει αυστηρότατους και διεξοδικούς έλεγχους προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση ότι τα προϊόντα αυτά προσφέρουν «τέλεια προστασία», μπλοκάροντας κατά το 97,5% όλη την υπεριώδη ακτινοβολία.

Όλα τα προϊόντα SunWay είναι από υλικά που έχουν λάβει την πιστοποίηση UPF50+, σύμφωνα με τον αριθμό αδείας από την Αυστραλιανή αρχή AS/NZS4399, και κάθε ένα από αυτά τα ρούχα φέρει το ειδικό σηματάκι που πιστοποιεί την εγκυρότητα τους, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον επιλέξετε κάποιο από τα προϊόντα SunWay τα σημεία που καλύπτει το ρούχο προστατεύονται κατά το 97,5% που είναι και η μεγαλύτερη δυνατή προστασία που προσφέρετε στο παιδί σας.

Τι υφάσματα χρησιμοποιεί η εταιρεία SunWay?

H SunWay χρησιμοποιεί δυο διαφορετικών ειδών υφάσματα για την παραγωγή των προϊόντων της. Και για τα δυο αυτά υφάσματα χρησιμοποιείται ειδική ύφανση πολλαπλών στρώσεων για το οποίο η εταιρεία έχει πατέντα. Στα υφάσματα όπως και στα τελικά προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται χημικά συστατικά, με γνώμονα την προστασία του ευαίσθητου δέρματος των μωρών και παιδιών. Σε αντίθεση με την SunWay, η οποία επιτυγχάνει την μέγιστη προστασία μέσω της ειδικής αυτής ύφανσης, άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν χημικά για την διασφάλιση του UPF50+, τα οποία όμως μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, ενώ μετά από κάποιες πλύσης χάνουν και την αποτελεσματικότητα τους. Υπάρχει γραπτή ένδειξη σε όλα τα προϊόντα της SunWay, ότι τα υφάσματα είναι αντηλιακά και με UPF50+ στο καρτελάκι του  ρούχου.